Spring over hovedmenu

Samarbejde med jobcentrene sikrer Practio hurtig og effektiv rekruttering

22-06-2021

Solen skinner, landet er i gang med at lukke op igen, og danskerne er klar til at komme ud af Corona-boblen. Virksomheden Practio er i gang med at vaccinere, og med ultrakort varsel har Jobcenter Aalborg og Jobcenter Aarhus faktisk bidraget til at gøre det hele muligt.

Pressemeddelelse - printbart format med foto (pdf) (Nyt vindue)

Practio havde et akut behov for 20 nye medarbejdere til at hjælpe med vaccinationer i Aalborg og Aarhus, og selvom deadline var så kort, at det næsten syntes umuligt, lykkedes det alligevel begge jobcentre at skaffe de 20 nye medarbejdere til de to vaccinationssteder.

Line Oxvang, Head of Medical & Pharmacy Team Practio, fortæller: ”Vi er imponerede over den service, vi er blevet mødt med hos de to jyske jobcentre. Vi vidste godt, at det var en stram deadline, men vi har haft et rigtig godt samarbejde, og jeg kan kun sige, at vores forventninger er blevet mødt, og det har resulteret i nogle rigtig gode og kompetente medarbejdere.”

Hurtig respons og gode resultater

Hos de to jobcentre anerkender man også, at det var en opgave lidt ud over det sædvanlige, der tikkede ind. Jobcenter Aarhus fik opgaven sent om eftermiddagen, tirsdag den 8. juni, med et ønske om, at kandidaterne skulle starte på kursus torsdag den 10 juni og være klar til at starte i jobbet fredag 11 juni.

Jacob Sonne, Afdelingsleder hos Virksomheds-Service, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune, udtaler: ”Vi er glade for at kunne bistå virksomheder i en situation med mangel på kvalificeret arbejdskraft og nye medarbejdere. Practio havde et akut behov, og jeg er både stolt af og glad for, at vi lykkedes med at finde de rigtige kandidater. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, som mange danskere nu vil kunne nyde godt af, når de kan blive vaccineret her i Aarhus.”

Også i Aalborg har der været arbejdet hårdt for at kunne finde de helt rigtige kandidater i løbet af et par dage. Ann Fjeldgaard, afdelingsleder for Virksomhedsservice i Jobcenter Aalborg, fortæller: ”Vi prioriterer altid et godt samarbejde med virksomheder om rekrutteringsopgaver, men samarbejdet med Practio har været rigtig vigtigt, dels fordi deadline har været så kort, og fordi det jo er en rigtig stor og vigtig samfundsopgave, de udfører også. Jeg kan kun sige, at jeg er rigtig imponeret over, hvor godt vi er kommet i mål.”

Den fælles indgang til hurtig, landsdækkende rekruttering

Samarbejdet med Practio er etableret på baggrund af en henvendelse fra Practio til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings nationale hotline, tlf.nr.: 72 200 350. Denne kontakt giver virksomheden én indgang til hele beskæftigelses- og rekrutteringssystemet for virksomheder, der ønsker rekruttering på tværs af kommunegrænser.

Samarbejdet har for Practio betydet, at der kun har været én kontaktperson til en større opgave på tværs af flere kommuner, og at der er blevet fundet de rigtige kandidater til stillingerne på meget kort tid, uden at Practio selv har skullet bruge mange ressourcer på det.

Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Anders Daubjerg Stryhn, er også rigtig glad for samarbejdet mellem Practio og de to jobcentre: ”Det er jo dejligt at se, hvor effektive og dygtige vores jobcentre er på rekruttering, også når der skal handles hurtigt. Her er der tale om en væsentlig samfundsopgave, som jobcentrene har kunnet løfte sammen.”

Practio har også indgået samarbejde med jobcentre i Odense og København om den samme opgave, og også her har meldingen været, at man meget hurtigt har kunnet finde en stærk kandidatpulje til virksomheden.

Vil du vide mere – kontakt:

  • Arbejdsmarkedsdirektør Anders Dauberg Stryhn, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, telefon: 7222 3602 mail: ands@star.dk
  • Jacob Sonne, Afdelingsleder hos VirksomhedsService, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune, telefon: 4188 4145 mail: sjas@aarhus.dk
  • Ann Fjeldgaard, afdelingsleder for Virksomhedsservice i Jobcenter Aalborg,
    telefon: 2519 9031, mail: anf-jobcenter@aalborg.dk