Spring over hovedmenu

Fjernvarme til fremtidens grønne energiløsninger

Udsendt 30-03-2023

Der er over alt stort fokus på fremtidens grønne energiløsninger, og det er i høj grad noget, der også optager RAR Østjylland, som gerne vil sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til området, hvor der er stor efterspørgsel på medarbejdere.

Flere hænder til den grønne omstilling

RAR Østjylland arbejder altid mod at imødekomme mangel- og kompetence udfordringer inden for arbejds- og brancheområder, hvor der er efterspørgsel på arbejdskraft. I øjeblikket er det særligt det grønne energi område, herunder fjernvarme-rørsvejsning, som mangler medarbejdere, der kan understøtte den grønne omstilling. Derfor er der i Østjylland iværksat forløb for ledige, som skal opkvalificeres til at imødekommende efterspørgslen til virksomhederne, der udruller fjernvarme til de dansk husstande.

I henhold til Rådets strategi sigtes på at sikre en kompetent arbejdsstyrke. Rådet har særligt fokus på at hjælpe ledige i job gennem efteruddannelse samt opkvalificering. Et af Rådets væsentligste indsatsområder er blandt andet at understøtte både private og offentlige virksomheder, så de er klar til de krav fremtidens grønne arbejdsmarked stiller. Både bæredygtighed, grøn omstilling og digitalisering er vigtige konkurrenceparametre i fremtiden og udgør specifikke mål for Rådet at understøtte.

De grønne fjernvarme-rørsvejsningsforløb taler ind i denne omstillingsstrategi, og formand for RAR Østjylland, Jesper Thorup, udtaler i forbindelse hermed:

”Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord har sammen med Learnmark, Blik og Rør, Dansk Metal, de østjyske jobcentre og diverse installatører sammensat et spændende uddannelsesforløb i Østjylland som fjernvarme-rørsvejser. Derudover er jobcentrene og a-kassernes indsats i forbindelse med udsøgning af kandidater afgørende, og det kunne ikke lykkedes uden dem. Det er et godt tiltag, der er med til at sikre kvalificeret arbejdskraft til det grønne område.”

Kompetenceløft skaber nye muligheder

Kursusforløbene indeholder både teori og praktik og er målrettet ledige samt personer, der ønsker et kompetenceløft og nye muligheder. I Østjylland er det Learnmark, der er uddannelsesudbyder og første hold startede d. 6. marts. Virksomhederne landet over melder klar til at ansætte kandidaterne, når de udklækkes. Dette gælder også for virksomheden Sejerslev ApS, som både står klar med praktik og mulighed for efterfølgende ansættelse.

Lars Frandsen, projektchef ved Sejerslev APS udtaler:

”Det er godt, der bliver sat fokus på området, og der bliver iværksat forløb, som kan tale ind i den grønne omstilling. Der er stor efterspørgsel på medarbejdere, der kan fjernvarme-rørsvejse. Vi mangler hænder, og derfor synes vi, at det er et godt initiativ, og er glade for, at vi virksomheder bliver tænkt ind i processen.”

Fjernvarme til fremtidens grønne energiløsninger - pressemeddelelsen i print format (pdf) (Nyt Vindue)

Nærmere oplysninger:

  • Jesper Thorup, formand for RAR Østjylland, tlf. 2845 5405
  • Anders Stryhn, arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, Tlf. 72 22 36 02