Spring over hovedmenu

Nyt om østjysk ledighed og beskæftigelse

Udsendt 30-11-2023

Ledigheden i Østjylland er steget med 1.825 fuldtidspersoner fra oktober 2022 til oktober 2023. Det er en stigning på 15%. Lønmodtagerbeskæftigelsen i Østjylland er steget med 3.890 fuldtidspersoner fra august 2022 til august 2023. Det er en stigning på 1%.

Data om ledighed og beskæftigelse i Østjylland - 2023-11-30 - med grafer og tabeller (pdf) (nyt vindue)

Beskæftigelsen i Østjylland er steget det seneste år. I august 2023 var der 412.149 lønmodtagere med bopæl i Østjylland. Det er en stigning på 3.890 siden august 2022. Beskæftigelsen er steget i 6 af de 12 østjyske kommuner.

Formand for RAR Østjylland Daniel Isak Dallerup udtaler:

”Vi ser fortsat stigende ledighed og stigende beskæftigelse i Østjylland. I RAR Østjylland har vi fokus på at hjælpe så mange mennesker som muligt i arbejde og derved imødekomme behovet for arbejdskraft i de brancher der mangler hænder.

SOSU-området er et af de mangelområder som RAR Østjylland har fokus på. Rådet kvitterer for de arrangementer der sætter regionale aktører sammen for at løse rekrutteringsudfordringerne på området i Østjylland.

Et eksempel herpå er den nyligt afholdte SOSU-konference, som blev arrangeret af VEU-koordinatorer fra Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord i samarbejde med de seks SOSU-skoler i Midt- og Nordjylland og afholdt på Randers Social- og Sundhedsskole. Her deltog både jobcentre fra Midt- og Nordjylland, repræsentanter fra hjemmepleje og plejehjem, repræsentanter fra FOA og uddannelsesinstitutioner.

Arrangementet er et godt eksempel på hvordan aktører kan gå sammen om at imødekomme mangeludfordringer på arbejdsmarkedet.”

På RAR Østjylland (rar-bm.dk) kan man læse mere om RAR Østjyllands strategi og fokusområder.

Beskæftigelsestallene her er trukket fra Status på arbejdsmarkedet (jobindsats.dk), hvor det er muligt at følge beskæftigelse fordelt på brancher og jobomsætning på kommune niveau.

På Vores Arbejdsmarked (jobindsats.dk) kan man følge udviklingen på arbejdsmarkedet, både i beskæftigelse, ledighed og forgæves rekrutteringer.

Nærmere oplysninger:

  • Daniel Isak Dallerup, formand for RAR Østjylland, tlf. 6170 7326
  • Anders Daugberg Stryhn, Direktør AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602