Spring over hovedmenu

Lemvig og Thyborøn i centrum for bæredygtighed og grøn omstilling

23-09-2022

Lemvig kommune vil blive ved med at udvikle sig og bevæge sig i den grønne retning. Der er derfor blevet iværksat et stort samarbejde, hvor opkvalificering af beskæftigede skal sikre en faglig udvikling hos virksomhederne inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Virksomhederne skal være konkurrencedygtige inden for det grønne område!

RAR Vestjylland er meget optaget af, hvordan grøn omstilling skal være en stor del af det vestjyske arbejdsmarked. Den 6. september lød startskuddet til en indsats, der løber henover efteråret. Kommunen har en ambition om, at give alle virksomheder en basisviden og konkrete værktøjer til at komme i gang med bæredygtighed og grøn omstilling – sådan, at alle er i stand til at være konkurrencedygtige nu og i fremtiden.

I samarbejde mellem Lemvig Kommune, Klimatorium, Erhvervshus Midtjylland, Thyborøn Havn, Midtjyske Jernbaner og Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, er der blevet sammensat et opkvalificeringsforløb for beskæftigede, som skal sikre en faglig udvikling af virksomhedernes viden om bæredygtighed og grøn omstilling. Der var til kick-off dagen samlet små 100 mennesker, hvor der var repræsenteret over 50 virksomheder. Halvdelen af pladserne på efterårets forløb blev fyldt op på dagen.

Borgmester fra Lemvig Kommune, Erik Flyvholm udtaler: ”Jeg er både stolt og glad over, at så mange virksomheder og aktører kan samles om det her projekt. På den måde kan vi blive ved med at sikre, at vi ligger i top, når vi taler grønne erhvervsvenlige kommuner”.

Opkvalificeringsforløbet består af alt fra nyttig viden om ledelsesmindset til bæredygtighed og grøn omstilling, klimaregnskab, affaldssortering, markedsføring og branding i forhold til grøn omstilling samt energioptimering på virksomheden i forhold til el, vand og varme. Deltagerne vil undervejs møde dygtige fagpersoner og undervisere fra Dania, Erhvervsakademi Aarhus, Beierholm og lokale energileverandører.

Giver mulighed for at efteruddanne sig yderligere

Virksomhederne i Lemvig Kommune vil de næste par måneder frem mod slut november følge forløbet. Der vil i forlængelse af forløbet være mulighed for at uddanne sig yderligere inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Formand for RAR Vestjylland Klaus Helmin-Poulsen udtaler: ”Det er et stærkt initiativ, som er et mønstereksempel på et godt samarbejde på tværs af offentlige og private aktører. Det er vigtigt for klimaet og for virksomhederne, at medarbejdere og ledelse i offentlige og private virksomheder tilegner sig kompetencer, der gør dem konkurrencedygtige i den grønne omstilling. Det er med til at sikre fremtiden”.

Nærmere oplysninger:

  • Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland, tlf. 5085 5032
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602

Lemvig og Thyborøn i centrum for bæredygtighed og grøn omstilling - RAR Vestjylland 2022-09-23 - pressemeddelelsen i printbart format (pdf) (Nyt vindue)