Spring over hovedmenu

Lav ledighed og mange forgæves rekrutteringer i Vestjylland

31-01-2022

Virkeligheden med et brandvarmt arbejdsmarked i Vestjylland fortsætter. Fra december 2020 til december 2021 faldt antallet af fuldtidsbruttoledige fra 5.290 til 2.400. Det betyder, at Vestjylland fortsat har den laveste ledighed i landet med en bruttoledighed på 1,5 procent af arbejdsstyrken i december 2021.

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2022-01-31 (pdf) (nyt vindue)

Ledigheden fortsætter med at falde i Vestjylland. For samtlige vestjyske kommuner er ledigheden faldet betydeligt det seneste år. Samtidig er ledigheden lavere i samtlige vestjyske kommuner end landsgennemsnittet. Ledigheden på landsplan lød i december 2021 på 2,4 procent af arbejdsstyrken. Skive Kommune har landets laveste ledighed sammen med Allerød Kommune.

A-kasseledigheden har også oplevet et stort fald i ledigheden, som er mere en halveret fra december 2020 til december 2021. Samtlige a-kasser har haft et fald i ledigheden. Den laveste ledighed er i Danske Sundhedsorganisationer (DSA) med en fuldtidsbruttoledighed på 0,5 procent af de forsikrede.

Den lave ledighed giver også udfordringer for en del virksomheder på tværs af brancher med at rekruttere medarbejdere. Derfor har det regionale arbejdsmarkedsråd i Vestjylland (RAR) netop prioriteret en række indsatser, inden for områder med mangel på arbejdskraft:

”Vi ønsker at understøtte et dynamisk og smidigt arbejdsmarked, hvor de vestjyske virksomheder har den rette og kvalificeret arbejdskraft til rådighed. Med så lav en ledighed, vil der i mange tilfælde være tale om skifteledighed og derfor skal vi se på den samlede gruppe af ledige. Derfor vil vi allerede nu prioriterer at gøre en særlig indsats inden for brancher, der har særlig store udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft” Udtaler Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland.

RAR Vestjylland understøtter virksomheder inden for mangelområder med rekruttering og/eller opkvalificering efter behov i samarbejde med jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner.

  • Klaus Helmin-Poulsen, Formand for RAR Vestjylland, Tlf: 5085 5032
  • Anders Stryhn Arbejdsmarkedsdirektør, AMK Midt-Nord, tlf. 7222 3602

Nyeste tal og grafer om ledighed og beskæftigelse - RAR Vestjylland 2022-01-31 (pdf) (nyt vindue)