Spring over hovedmenu

Ukrainske flygtninge mødes med virksomheder til job-dag

20-09-2022

Vestjyske virksomheder og flygtninge fra krigen i Ukraine har mulighed for at møde hinanden ved en jobmatchdag i Ringkøbing. Jobmatchdagen afholdes 26. september fra kl. 10.00 til kl. 12.00 på Hotel Fjordgaarden, der er vært for arrangementet.

Formanden for det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland Klaus Helmin-Poulsen ser frem til jobmatchdagen:

”Vi kan se, at flere virksomheder i Vestjylland har vanskeligt ved at finde den arbejdskraft, de skal bruge, og samtidig vil de ukrainske borgere rigtig gerne have et arbejde. Derfor er jobmatchdagen i Ringkøbing en rigtig god mulighed for at skabe et match mellem de ukrainske borgere og virksomhederne. Vi glæder os til arrangementet og håber, at borgere og virksomheder finder hinanden på dagen.”

Flere virksomheder på tværs af forskellige brancheområder deltager på dagen. Der deltager blandt andet virksomheder inden for rengøring, landbrug, produktion og pakkeri.

Håber at finde match til ledige stillinger

En af de virksomheder, der deltager på jobmatchdagen, er Forenede Service. Forenede Service håber at finde nye medarbejdere på dagen. Luisa Vestergaard, der er jobkonsulent hos forenede service, siger:

”Vi har ikke mange ledige stillinger ad gangen på grund af, at udskiftningen er lav i vores afdeling i Ringkøbing-Skjern. Men når enkelte stillinger bliver ledige, så er det rigtig svært at finde arbejdskraft netop på grund af den lave ledighed på arbejdsmarkedet i området. Derfor er vi meget interesserede i at matche ukrainske kandidater med vores ledige stillinger. Derudover, oplever vi, at vores ukrainske medarbejdere har en god arbejdsmoral og præsterer over forventningerne.”

FAKTABOKS

RAR Vestjylland samarbejder om arrangementet med den ukrainske forening i Ringkøbing-Skjern Kommune og virksomheden Public Capacity, der varetager beskæftigelsesindsatsen for de ukrainske borgere i kommunen.

KONTAKT

Har du som virksomhed lyst til at deltage i arrangementet, kan du kontakte Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord på tlf. 72 22 36 38 eller mail: spj@star.dk

Nærmere oplysninger:

  • Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland, tlf. 5085 5032
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602

Ukrainske flygtninge mødes med virksomheder til job-dag - RAR Vestjylland 2022-09-20 - pressemeddelelsen i printbart format (pdf) (Nyt vindue)