Spring over hovedmenu

Bustur rundt til lokale industrivirksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune

11-10-2023

Den 4. oktober blev der i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommunes Virksomhedsservice, 3F Ringkøbing-Skjern, Dansk Metal og RAR Vestjylland afholdt en bustur rundt til industrivirksomheder. Formålet var jobskabelse, og at give ledige, fortrinsvis ufaglærte jobkandidater et indblik i de lovende job- og uddannelsesmuligheder i industrien. Samtidigt skulle arrangementet fremhæve behovet for kvalificeret arbejdskraft i Ringkøbing-Skjern Kommune og hos vækstende virksomheder i området

Bustur rundt til lokale industrivirksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune - nyhed med foto i printvenligt format (pdf) (Nyt vindue)

Spændende og lærerige besøg hos tre industrielle virksomheder

Bussen tog de 35 deltagere rundt til tre forskellige virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Første stop var hos Maskinfabrikken JST A/S i Lem, som producerer et stort udvalg af skovle og redskaber til grave- og læssemaskiner. Her var der mulighed for at få et kig rundt ved virksomheden, der vækster, og i den forbindelse mangler de ligeledes nye kræfter.

Alle deltagerne fik mulighed for at få svar på spørgsmål og ligeledes aflevere ansøgninger. Derefter gik turen til VESTAS MANUFACTURING A/S i Ringkøbing, hvor der var rundvisning i deres haller. Det var en stor oplevelse for flere af deltagerne at komme så tæt på de store vindmøller. Elena, deltager på busturen, udtalte efter rundturen [oversat fra engelsk] ”Jeg har aldrig set noget lignende før, og det var en stor oplevelse at komme så tæt på. Når møllernes hoveder står på en vogn på jorden kan man virkelig se, hvor kæmpe store de er.”

Efter frokostpausen sluttede turen ved Arla Foods Ingredients Danmark Protein i Videbæk, hvor deltagerne hørte om mulighederne for arbejde inden for fødevaresektoren - og særligt med fokus på den vækst, der er i salget af proteinholdige produkter. Siden 2022 har de udvidet deres produktion af proteinpulver med 20 procent.

Engagement blandt virksomheder og ledige

Fælles for alle besøgene ved de forskellige virksomheder var, at der var åbne stillinger, mulighed for at aflevere ansøgninger, udveksle telefonnumre og få stillet alle relevante spørgsmål.

Flemming, deltager på busturen, tilføjede ”Jeg mødte en masse spændende virksomheder, og den afslappede stemning gjorde det nemt at få indblik i virksomhederne og vilkårene, og derudover er det dejligt, at virksomhederne har forberedt sig godt, og alle har været klar til, at vi kom på besøg. Jeg følte mig velkommen alle steder.”

Jørn supplerede: ”Jeg troede ikke fødevaresektoren ville være noget for mig, men nu har jeg alligevel afleveret CV og fået et telefonnummer, fordi der er jo mange forskellige typer af stillinger herude ved Arla.”

Virksomhedskonsulent ved Ringkøbing-Skjern Jobcenter, Lone Djurhuus, afslutter: " Det betyder rigtig meget for samarbejdet om kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, at arbejdsgiver og jobsøger møder hinanden personligt på denne måde, og der var flittig udveksling af oplysninger omkring de vakante jobs. Det giver rigtig god mening for os, at lave den her type arrangementer, og jeg håber vi fremadrettet kan samarbejde omkring flere af dem.”

Nærmere oplysninger:

  • Klaus Helmin-Poulsen, formand for RAR Vestjylland, tlf. 5085 5032
  • Anders Stryhn, direktør AMK Midt-Nord, 7222 3602